Dr. M.I.Covas CV

Maria-Isabel Covas, Grundare och VD

María-Isabel Covas, MS, PhD i Biokemi, Specialist i Klinisk Kemi. Chef for Cardiovascular Risk and Nutrition Research Group of the Research Institute Hospital del Mar (IMIM), Barcelona, Spain (1999-2013). Tidigare Associates professor I biokemi I medicin och I sjuksköterskeutbildning Barcelona universitet (1974-1983) och ställföreträdande chef för det kliniska laboratorierna vid Hospital del Mar och Hospital de la Esperanza (1983-1995). Professor i Master i Clinical Biochemistry i Medicine School i Barcelona Autonoma universitet (1988-2004). Professor i Master i Clinical Nutrition i Barcelona universitet (2002-2012).

Samordnare av den spanska studien: ”Antioxidant effekter av olivolja. Den Solos Study” (1996-2010). Samordnare för den europeiska studien: Effekten av olivolja på oxidativ skada i europeiska befolkningar. Den EUROLIVE Study (QLK1-CT-2001-00287)(2002-2005). Area Coordinator i PREDIMED Study (Effekten av Medelhavskost på primär prevention av hjärt-kärlsjukdom)(2003-2012), en spansk Network of Excellence. Huvudansvarig av en forskargrupp i CIBER av Physiopatology of Obesity and Nutrition (CIBEROBN) en spansk Network of Excellence, som består av framstående forskargrupper i Spanien fokuserade på fetma och näringslära (2006-2012). Samordnare av den spanska studien: Virgin olivolja och HDL-funktionalitet. Den VOHF Study (2009-2013).

Ansvarig forskare i mer än 20 konkurrenskraftiga nationella och internationella grants.

Författare till mer än 200 vetenskapliga artiklar publicerade i internationella tidskrifter.

Inbjuden föreläsare i nationella och internationella kongresser och symposier.

Pris från Carles Marti Heinneberg från Spanska Danone institut av Excellence i Nutrition Research (2009).

(Kontrollera det kompletta CV)

Vetenskapliga Redaktion
Redaktören på NUPROAS är Ph.D. forskare med stor erfarenhet av att utveckla forskningsprotokoll och skriva och redigera manuskript som lämnats in för publicering i vetenskapliga tidskrifter. Nuproas redaktör:

  1. Kommer att redigera och polera ditt manuskript så att det presenterar din forskning på bästa möjliga sätt. Detta innefattar rättelse av den engelska, stil, ordförråd, och flöde, och se till att den uppfyller riktlinjerna i den begärda tidskriften.
  2. Kommer att göra kommentarer och förslag om metodologiska och vetenskapliga aspekterna av protokollet eller manuskript och göra de ändringar och som behöver förbättras.

Dessutom kan vår redaktör:

  1. Leta efter nytt material för att stödja Bakgrund eller diskussion av resultaten.
  2. Rekommendera nya statistiska metoder.
  3. Omskrivning av manuskriptet.

Statistiska Redaktionen
De är bio statistiker med en mycket stor bakgrund för bedömning av biomedicinska metoder. De kan bedöma vilka tester är bäst att utföra i varje fråga.
Dessutom kan våra redaktörer genomföra lämpliga prov för att testa hypoteser på grundval av de insamlade uppgifterna och studiedesign.